Matractisztítás, matrac baleset... belekezdenél, de hogyan?

Az életünk harmadát a matracon töltjük el, míg a nappaliban lévő kanapén sokkal többet! Hogy miért fontos ez, felteszem a kérdést "Mikor történt az utolsó mélytisztítás ezen a matracon amin alszol?". Itt az idő, hogy változtassunk ezen! Megérdemeljük a pihentető nyugodt alvást.

Matracvásárláskor gyakorta elhangzik a hagyományos bölcsesség, miszerint a matracát évente kétszer meg kell fordítania, és itt a lehetőség, ekkor porszívózza át nyugodtan!

A felhasznált tisztítószer: KARCHER RM 760

Napjainkban viszont nagyon sokféle matrac közül tudunk választani, ezek között a párnázott matracokat nem lehet megfordítani, mert ezeknek kimondottan felső és alsó részük van. A matrac évente kétszer fordítása azonban továbbra is jó szabály.(Ellenőrizze a matrac címkéjén a gyártó javaslatát.)A matrac tisztításánál első feladatunk, hogy távolítsuk el annak huzatát, ha az levehető. Fontos, hogy ellenőrizze a huzat cimkéjét, mostható e. Léteznek huzatok, amelyekbe memória habot varnak azok nem moshatóak! Ezzel el is értünk a matrac tisztításához. Mielőtt bármit teszünk javasolt egy alapos porszívózással kezdeni, ezzel az eljárással eltávolíthatjuk, a felületen lévő porszemeket, parányi szennyeződéseket, ezt követően indulhat a mélytisztítás. Fontos hogy ne áztassuk, a permet felszórását követően azonnal porszívózzuk fel a kiszórt szert. Így matracunk nem tudja felszívni azt nagy mélységekbe. A matrac száradását mindenképp várjuk meg mielőtt használatba vesszük!